20° / 7° Intervals de núvols

EMD d'Os de Civis

Entitat Municipal Descentralitzada d'Os de Civís

President: Sr. Jordi Betriu Roquet (2023-2027)

Adreça: Casa Consistorial 25799 Os de Civís

Població 2022: 60

Telèfon: 973.35.04.58 

Correu electrònic: eemmdd  @  vallsvalira.ddl.net

CIF: P2500012F

Poble situat damunt d'un petit turó, a la confluència dels rius Setúria i Salòria; poble esglaonat en el vessant, localitzat en una privilegiada situació que només tenien les antigues vil·les closes. Al capdamunt del poble s'hi troba l'església parroquial, dedicada a Sant Pere, la qual antigament feia les funcions de castell.

Tot i ser políticament de l'Alt Urgell, geogràficament Os de Civís pertany a les Valls d'Andorra, és per aquest motiu que si hom vol accedir-hi per carretera asfaltada ha de fer-ho desviant-se al nucli d'Aixovall, poc després de la població de Sant Julià de Lòria, i seguir la carretera que condueix fins a Bississari i després cap a Os.

És un nucli de població amb uns trets molt característics, plenament dedicat al turisme amb nombrosos restaurants i hotels que els mesos d'estiu presenten una activitat frenètica, arribant a aplegar en un sol dia un gran nombre d'autocars. Però sense oblidar la magnífica situació del poble, enmig d'un patrimoni natural i cultural que portà a que tot el terme d'Os de Civís l'any 2003 entrés a formar part del Parc Natural de l'Alt Pirineu, gràcies al qual s'han senyalitzat diferents itineraris per realitzar a peu o en BTT, i es van adequar les antigues escoles del poble com a centre de recepció dels visitants, amb una exposició sobre les terres de frontera.

Cal destacar també que al nucli d'Os de Civís hi pertany el conjunt de Bordes de Conflent, un dels únics conjunts de bordes amb capella. En el qual avui en dia encara s'hi conserva una activa vida ramadera durant els mesos d'estiu.

Fins l'any 1970 Os de Civís formava part del municipi de Civís, va ser a partir de llavors que entrà a formar part del municipi de Les Valls de Valira com a Entitat Municipal Descentralitzada.

El poble celebra la seva Festa Major el dia del patró, Sant Pere, el 29 de juny.

efact.png                         logo_seu_2_0.png                        Portal_transpar_ncia.png