34° / 17° Intervals de núvols

EMD de Bescaran

Entitat Municipal Descentralitzada de Bescaran

President: Sr. Josep Maria Peña Blasi (2023-2027)

Adreça: Casa Consistorial 25719 Bescaran

Població 2022: 81

Telèfon: 973.35.04.58 

Correu electrònic: eemmdd @ vallsvalira.ddl.net

CIF: P2500014B

Becaran, és l'únic poble del municipi geogràficament separant del que serien estrictament les valls del riu Valira ja que les aigües d'aquest poble vessen al riu Segre. Les cases del poble esglaonades en el pendent s'agrupen entorn de l'església de Sant Martí. A la part inferior del poble hi trobem un antic campanar romànic resta d'un antic monestir.

Dins del terme de Becaran, prop del límit amb Aristot i Estamariu també s'hi pot trobar la Cabana del Moro, una cista comènica formada per tres lloses clavades a terra.

Bescaran disposa d'una extensa muntanya, amb nombrosos prats on pastura el bestiar els mesos d'estiu, i que resten tranquils els nevats mesos d'hivern, només destorbats pel pas d'algun intrèpid excursionista que vol arribar al capdamunt del Monturull, el segon cim més alt del municipi. Tot el terme de Bescaran està inclòs dins la figura de protecció Espai d'Interés Natural Tossa Plana i Puig-Pedròs.

Bescaran fou municipi independent fins l'any 1970 en que entrà a formar part de les Valls de Valira com a Entitat Municipal Descentralitzada.

El poble gaudeix d'una activa vida cultural, celebrant el segon diumenge de juliol la festa del Roser, el tercer diumenge de juliol la trobada de cantautors, i el segon cap de setmana de novembre, per Sant Martí el seu patró, la festa major.

efact.png                         logo_seu_2_0.png                        Portal_transpar_ncia.png