20° / 7° Intervals de núvols amb pluja

EMD d'Ars

Entitat Municipal Descentralitzada d'Ars

President: Sr. Josep Noves Ruf (2023-2027)

Adreça: Casa Consistorial 25799 Ars

Població 2022: 24

Telèfon: 973.35.04.58

Correu electrònic: eemmdd @ vallsvalira.ddl.net

CIF: P2500008D

El poble d'Ars, composat per cases de pedra del país i la típica llosa negra de les cobertes, s'agrupa al voltant de l'església de Sant Martí, romànica d'una nau coberta amb encavallades de fusta d'estructura triangular i amb un característic campanar rodó, fruit del preromànic llombard.

Des del poble, i tot seguint un petit corriolet es pot arribar fins a l'antic castell d'Ars, també anomenat castell de la Seca, situat en un punt privilegiat des d'on es podia controlar tot el poble i el seu entorn. També a les afores del poble hi ha la capella de Sant Bartomeu, ara ja en runes.

Des del poble i tot seguint una pista forestal es pot arribar fins al Ras d'Ars i continuar cap a la Vall de Santa Magdalena, una extensa zona de pastures, amb un nucli de bordes que és el paradís del bestiar durant els mesos de més calor. Tota aquesta zona de pastures i boscos va ser inclosa l'any 2003 dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Fins l'any 1970 Ars era un municipi independent, el qual també comprenia els pobles de Ministrells, Sant Joan Fumat i Ferrera dels Llops; va ser a partir d'aquesta data que entrà a formar part del municipi de Valls de Valira com a Entitat Municipal Descentralitzada.

Ars celebra la seva festa major per Sant Martí, l'11 de novembre.

efact.png                   logo_seu_2_0.png                      Portal_transpar_ncia.png