34° / 17° Intervals de núvols

EMD d'Arcavell i La Farga de Moles

Entitat Municipal Descentralitzada d'Arcavell i la Farga de Moles

Presidenta: Sra. Marta Vidal Fortó (2023-2027)

Adreça: Casa Consistorial 25799 Arcavell

Població 2022: 41

            - Arcavell: 29

            - La Farga de Moles: 12

Telèfon: 973.35.04.58

Correu electrònic: eemmdd @ vallsvalira.ddl.net

CIF: P2500011H

Entitat Municipal Descentralitzada formada pels pobles d'Arcavell i la Farga de Moles, tots dos al marge esquerra del riu Valira. La Farga de Moles és un poble de frontera, amb l'activitat més important centrada en les agències de duanes i la frontera amb el país veí d'Andorra. El poble d'Arcavell situat a més alçada i amb les cases que s'esglaonen en el pendent ja és més típicament de muntanya, amb llosats de doble vessant, i parets de pedra. L'església parroquial datada de 1671 és dedicada a Sant Andreu, té una sola nau amb un campanar adossat de torre quadrada. Sobre del poble es troba les restes de l'antiga església parroquial, Sant Andreu Vell, de la qual només se'n conserva l'absis.

És important el patrimoni forestal del poble, el qual s'estén des de poc més amunt del poble fins al terme de Bescaran, Estamariu i Calvinyà, limitant al nord amb Andorra i al sud amb el riu Valira.

Fins l'any 1970 fou municipi independent, i és a partir de llavors que entrà a formar part del municipi de Valls de Valira com a Entitat Municipal Descentralitzada juntament amb la Farga de Moles.

Arcavell celebra la seva festa major el primer diumenge d'agost i també celebren la festa del seu patró per Sant Andreu, a finals de novembre.

                 

efact.png                     logo_seu_2_0.png                   Portal_transpar_ncia.png