28° / 13° Núvols amb pluja

EMD de Civis

Entitat Municipal Descentralitzada de Civís

President: Sr. Josep Sinfreu Busquets (2023-2027)

Adreça: Casa Consistorial 25799 Civís

Població 2022: 33

Telèfon: 973.35.04.58 

Correu electrònic: eemmdd  @  vallsvalira.ddl.net

CIF: P2500010J

Poble amb arquitectura típica de muntanya, amb cases de pedra, balcons de fusta i llosats de pissarra. L'església parroquial és dedicada a Sant Romà, que tot i que se'n troba cites des de l'any 839 l'edifici actual és d'una època més recent. Vora el poble també es poden trobar les runes de la capella de Sant Bernabeu. Civís era antigament una vila closa al raser del Castell.

El poble amb una encara activa ramaderia té un gran patrimoni natural i cultural relacionat amb aquesta activitat; els principals exponents en són les pastures i prats de dall tant dels voltants del poble com també els situats a cotes més altes i al voltant els nuclis de bordes, unes bordes que són un clar valor patrimonial del poble i del municipi; són les bordes de Corvatssill, Llosar, Vallbiguera, Sobirà, Mitjà, Els Prats i Coll d'Ares. És per aquests actius patrimonials i per molts altres que bona part de la superfície de Civís fou inclosa l'any 2003 dins els límits del Parc Natural de l'Alt Pirineu; la resta de superfície actualment resta dins l'EIN Alt Pallars, com a Xarxa Natura 2000.

L'antic terme de Civís, que fou municipi independent fins el 1970, comprenia també els pobles d' Argolell, Arduix, Asnurri i Os de Civís; des d'aquella data forma part del municipi de Valls de Valira com a Entitat Municipal Descentralitzada.

El poble celebra la seva festa major el quart diumenge d'octubre i la festa del Roser el primer diumenge de juliol.

efact.png                            logo_seu_2_0.png                        Portal_transpar_ncia.png