Dimarts, 19 De Novembre De 2019
Casa Consistorial - la Plaça, s/n - Anserall, 
Les Valls de Valira - 25798
Telèfon: 973 350 458 - 618 31 91 68 Fax: 973 355 566

01/08
2013

Què fer a Valls de ValiraDins els municipi hi ha nombrosos camins i corriols practicables a peu i/o en bicicleta, tots ells utilitzats des de fa molts anys pels nostres avantpassats, i alguns dels quals recuperats amb finalitats turístiques amb el suport de diferents entitats, com el que formen part de la xarxa de senders del Parc Natural de lAlt Pirineu i el camí d'Auzat a Bescaran, però molts altres encara conservats pel pas dels ramats del municipi.

El camí d'Auzat a Bescaran és un projecte transfronterer, el qual transcorre des del poble francès d'Auzat fins a Bescaran, tot passant per Andorra, des de Bescaran encara es pot elegir entre dos bifurcacions d'aquest camí, la que segueix fins a la Seu, passant per Estamariu, Llirt i el Barri Sant Antoni o la que condueix fins a Anserall tot passant per Calvinyà. En podeu consultar més informació al seu lloc web.

La xarxa de senders del Parc Natural de lAlt Pirineu es va planificar, després de la creació daquest espai l'any 2003, en el corresponent pla de senders, i segons el qual s'ha anat recuperant i senyalitzant els camins. La informació daquesta xarxa i de la resta d'equipaments del parc es poden consultar al seu lloc web.

Així mateix també es pot trobar nombrosa informació de camins del municipi i del Pirineu en general al portal web geomapa, una iniciativa coordinada des de l'IDAPA (Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran).

Dins el municipi també hi ha nombroses pistes forestals que poden ser recorregudes amb vehicles 4x4, sent aquest un important atractiu. No obstant si es pren aquesta decisió cal tenir molt clara la normativa existent i complir-la, per tal d'ajudar entre tots a preservar l'encant d'aquests paratges.

A les Valls de Valira es poden realitzar diferents visites de caire cultural, com ara la contemplació a les diferents esglésies i ermites, el museu del pagès de Calvinyà, assistència a trobades, concerts i festes majors ...

Mapa Web